Pályázatunk az elmúlt tizennégy év tapasztalataira építve továbbra is biztosítani kívánja a tehetséggondozás fórumát az önkifejezés, véleményformálás irodalmi igényű megfogalmazására. Ezzel a gondolattal a Kárpát-medence magyar nyelven tanuló egyetemistáinak anyanyelvápoló fórumot kívánunk biztosítani. A Kortárs Hangon pályázat meghívásos formában működik a felsorolt egyetemek szervezetein keresztül, valamint a pályázatainkon már az előző években megismert hallgatók közvetlen meghívásával.

A meghirdetés köre:

Beregszász, Csíkszereda, Eger, Eperjes, Gyöngyös, Jászberény, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely,

Miskolc, Nagyvárad, Nyitra, Nyíregyháza, Sárospatak, Szatmárnémeti

egyetemein magyar nyelven tanuló hallgatók részére.

A meghirdető egyetemek:

az egri Eszterházy Károly Egyetem, Miskolci Egyetem. A részvétel feltétele: érvényes hallgatói jogviszony.

A pályaművek beküldési határideje:

2019. február 4.


Jelentkezési lap letöltése:

   

Eredményhirdető, kötetbemutató Gála és Kortárs Hangon ’19 Kreatív Írásművészeti Műhely a nyerteseknek:

2019. április 11-14. , Miskolci Egyetem.

Pályázati fölhívásunkra 2018-ban három ország 11 egyetemi intézményéből 108 hallgató jelentkezett műveivel. A beérkezett pályázatokat név nélkül, titkos kód alapján szakmai zsűri értékeli és kiválasztja a díjazottak körét, a költészetnapi kötetbe közlésre javasolt műveket. A pályázó hozzájárul, hogy beválogatás esetén a pályázat költészetnapi kötetében műve(i) megjelenhessen(ek). Ezt a kötetet minden pályázó és egyeteme megkapja. Hallgatói tehetséggondozó projektünk értékét és színvonalát jelzi, hogy három ország öt rangos irodalmi-, művészeti lapja – az Irodalmi Szemle Pozsonyból, a Várad Nagyváradról, a Helikon Kolozsvárról, A Vörös Postakocsi Nyíregyházáról és az Agria Egerből – támogatja projektünket. Mind az öt lap fölajánl egy-egy díjat közlési lehetőséggel, ezen túl pedig 3-4-5 pályázóval kezdeményez közlési lehetőséget. A Kortárs Hangon ’18 pályázói közül 34 közlési lehetőséget kapott. Az eredményhirdetés sajtó-nyilvános esemény, az Eszterházy Károly Egyetem Líceum Televíziója az eredményhirdető Gáláról és a Műhelyről dokumentumfilmet készít, melyet külön kiadásban műsorára tűz többszöri ismétléssel és a pályázóknak is elérhetővé teszi.

Kortárs Hangon Kreatív Írásművészeti Műhely

Gyakorlati munkára épülő tematikánk megvalósításában speciális és egyénre szabott írói-költői feladatokat kapnak, célunk a szakmai ismeretek, mesterfogások elsajátítása. A kreatív írásra építő tehetséggondozó alkotó műhelyben kortárs írók, költők, lapszerkesztők segítségével ismerkedhetnek meg az írásművészet, az irodalom és a média viszonyával szeminárium jellegű speciális és egyénre szabott írói – költői feladatok, irodalomesztétikai, prózapoétikai ismeretek, szakmai mesterfogások elsajátítása során. Mindezzel segíteni kívánjuk a tehetséggondozás irodalmi-, írástechnikai-, tartalmi-, formai-, szakmai ismeretek elmélyítésének megvalósítását. A Kortárs Hangon Kreatív Írásművészeti Műhely szakmai vezetője: Kollár Árpád, költő.

 

Eger, 2018. szeptember

Jónás Zoltán

Eszterházy Károly Egyetem nyugalmazott kulturális igazgatója,
a projekt menedzsere