Pályázatunk az elmúlt tizenhárom év tapasztalataira építve továbbra is biztosítani kívánja a tehetséggondozás fórumát az önkifejezés, véleményformálás irodalmi igényű megfogalmazására. Ezzel a gondolattal a Kárpát-medence magyar nyelven tanuló egyetemistáinak anyanyelvápoló fórumot kívánunk biztosítani.

A kiírás nyomtatható verziója

A meghirdetés köre

Beregszász, Csíkszereda, Eger, Eperjes, Gyöngyös, Jászberény, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Nyitra, Nyíregyháza, Sárospatak, Szatmárnémeti, egyetemein magyar nyelven tanuló hallgatók részére.

A meghirdető egyetemek

  • Eszterházy Károly Egyetem, Eger,
  • Miskolci Egyetem.

                              A Kortárs Hangon pályázat meghívásos formában működik a felsorolt egyetemek szervezetein keresztül, valamint a pályázatainkon már az előző években megismert hallgatók közvetlen meghívásával.

A részvétel föltétele az érvényes hallgatói jogviszony.

            A pályázat meghirdetése 2017. december elején kezdődik többszöri ismétléssel.

A pályaművek beküldési határideje: 2018. február 5.


  Jelentkezési lap letöltése

   

Eredményhirdetés, kötetbemutatás és Kortárs Hangon Műhely a nyerteseknek: 2018. április 12-15, Eger, Eszterházy Károly Egyetem.

Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évben meghívásunkra 3 ország 13 város 9 egyetem 77 hallgatója tisztelt meg alkotásaikkal.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli és a díjazottak körét, valamint a Költészet Napra megjelenő válogatott hallgatói kötet szereplőit kiválasztja. A pályázók igényük alapján személyre szóló szakmai értékelést kapnak.

A pályázó pályázatának benyújtásával hozzájárul, hogy beválogatása esetén írásművét a pályázat költészetnapi kötetében megjelentessék.

A megjelenő kötetet valamennyi pályázó és az egyetemük megkapja.

Projektünk hallgatói tehetséggondozói értékét és színvonalát mutatja, hogy már harmadik éve három ország négy rangos irodalmi lapja – az Irodalmi Szemle Pozsonyból, a Várad Nagyváradról, a Helikon Kolozsvárról és az Agria Egerből támogatja munkánkat. A négy lap fölajánlott egy-egy különdíjat és közlési lehetőséget biztosít díjazottján túl még 3-5 általa választott pályázónknak. A támogató lapok köre ebben az évben a nyíregyházi A vörös postakocsival bővül.

Az eredményhirdetés sajtó-nyilvános esemény, az Eszterházy Károly Egyetem Líceum Televíziója külön kiadásban az eredményhirdető Gáláról és a Műhelyről dokumentumfilmet készít, több ismétléssel műsorára tűzi, s a pályázóknak is elérhetővé tesszük.

Kortárs Hangon Szakmai Műhely

A kreatív írásra építő tehetséggondozó alkotóműhelyben kortárs költők segítségével – ismerkedhetnek meg az írásművészet, irodalom és média viszonyával, szeminárium jellegű speciális és egyénre szabott írói-költői feladatok, irodalomesztétikai, prózapoétikai ismeretek, szakmai mesterfogások elsajátítása során.

Ezzel is segíteni kívánjuk a tehetséggondozás irodalmi-, írástechnikai-, tartalmi-, formai szakmai ismeretek elmélyítésének megvalósulását.

Eger, 2017. december

Jónás Zoltán
Eszterházy Károly Egyetem
nyugalmazott kulturális igazgatója
a projekt menedzsere